top of page

Ολοκληρώθηκε το Προπονητικό Camp στην Αθήνα για την Εθνική Ομάδα Ατόμων με Αναπηρίες

Σε πολύ καλό κλίμα και με δεδομένα τα οφέλη από τη μεθοδική δουλειά, παρά τις ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση προετοιμασίας για αθλητές της εθνικής ομάδας ατόμων με αναπηρίες. Διήρκησε 10 μέρες κι έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του

Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων μέσα στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον. Όλοι οι επίλεκτοι αθλητές έχουν εδώ και καιρό το δικαίωμα να γυμνάζονται κατ’ εξαίρεση στο συνεχιζόμενο lock down, τώρα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ειδικά σε κάποια κομμάτια υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Πολυχρόνη Πολίτση και τη βοήθεια των σωματειακών προπονητών Αλέξανδρου Καραϊωσήφ και Ελευθερίας Νταουντάκη (προπονήτρια του Α.Ο. Δάφνης Υμηττού "ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ"). Τον Μάιο είναι να ξαναρχίσει η διεθνής δράση για τους αθλητές με αναπηρίες, τον Ιούνιο πρόκειται να γίνει το Παγκόσμιο Παραπροολυμπιακό τουρνουά, ωστόσο εκτός από την προετοιμασία με αυτόν τον ορίζοντα, σκοπός του καμπ ήταν να γίνει και συστηματική δουλειά πάνω σε νεαρούς αθλητές, που εντάσσονται στον τομέα της ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες.

Αφού έγιναν τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού το πρόγραμμα άρχισε στις 2 Μαρτίου. Περιλάμβανε και διπλές προπονήσεις, φυσική κατάσταση και γυμναστική, όλα με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων. Να σημειωθεί ότι το κόστος για τα τεστ Covid-19 σε συνολικά 12 άτομα ανέλαβε η Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.


Τις προσκλήσεις στους αθλητές απηύθυνε ο Πολυχρόνης Πολίτσης και στην κορυφή της λίστας ήταν οι αθλητές της κλάσης 6 των ορθίων Μάριος Χατζηκυριάκος και Γιώργος Μουχθής, οι οποίοι είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στη 2η θέση της Ευρώπης στο ομαδικό το 2019. Παράλληλα, μετείχαν στο καμπ οι Λευτέρης Μαύρης, Παναγιώτης Ιωάννου, που αγωνίζονται επίσης στην κατηγορία 6 των ορθίων, ο Αλέξανδρος Διακουμάκος, που ανήκει στην κατηγορία 10 των ορθίων, ο Γρηγόρης Χρυσικός από την κατηγορία 1 των αθλητών σε αμαξίδιο και ο Γιάννης Τσιάκος από την κλάση 11 των αθλητών με νοητική υστέρηση. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν νέο «αίμα» στις τάξεις της «γαλανόλευκης», καθώς συμμετείχαν για πρώτη φορά σε προετοιμασία της. Σε επίπεδο ΕΑΟΜ-ΑμεΑ οι 6 από τους προαναφερθέντες αθλητές ανήκουν στον Π.Α.Σ.Κ.Α., ενώ ο Μαύρης έχει αθλητικό δελτίο στο σωματείο «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας.

Καθοριστική συμβολή για την πραγματοποίηση του καμπ είχαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης των σωματείων «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας και Π.Α.Σ.Κ.Α. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ και Ελευθερία Νταουντάκη αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν άψογη συνεργασία με τον Πολυχρόνη Πολίτση. Επιπλέον, στις προσπάθειες των διεθνών συνέδραμε ο βετεράνος αθλητής Κώστας Κούμπης.

«Αυτό το καμπ είχε μέσα κι ένα κομμάτι ανάπτυξης και χαίρομαι που κατεβάσαμε σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας από την τελευταία προετοιμασία, που είχα κάνει εδώ, πριν από πέντε χρόνια. Από τα 40 χρόνια τον ρίξαμε γύρω στα 26 χρόνια και οι μικροί τότε σε ηλικία Μουχθής, Χατζηκυριάκος, Διακουμάκος είναι σήμερα οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, ενώ έχουν προηγηθεί και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις», τόνισε ο προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.Α.Με-Α. και πρόσθεσε: «Ο 20χρονος Χρυσικός, ο 15άχρονος Τζιάκος αποτέλεσαν τα καινούργια πρόσωπα, νεαροί είναι επίσης ο Ιωάννου και ο Μαύρης και ο ένας από τους δύο σκοπούς

του καμπ ήταν να ενισχύσει το κομμάτι της ανάπτυξης. Πιστεύω ότι το καταφέραμε με την πολύτιμη βοήθεια της Νταουντάκη και του Καραϊωσήφ και για πρώτη φορά σε αυτές τις ειδικές συνθήκες με τον κορωνοϊό. Από κει και πέρα κοιτάξαμε και την προετοιμασία για το διεθνές τουρνουά στη Σλοβενία και φυσικά το Προολυμπιακό, στο οποίο θα πάει ο Μάριος. Θεωρώ ότι κύλησε σωστά το καμπ, χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα και είχαμε τη βοήθεια της ομοσπονδίας, η οποία μας στήριξε σε ό,τι χρειαστήκαμε στο ιατρικό κομμάτι, όπως βέβαια και την ασφάλεια του χώρου γενικά εδώ στο Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων».

Τέλος, την περασμένη Κυριακή επισκέφτηκε τους αθλητές ο γενικός γραμματέας της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α., πρόεδρος του Π.Α.Σ.Κ.Α. και πρώην διεθνής πινγκπονίστας σε αμαξίδιο Κωνσταντίνος Σιάχος. Παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση και ευχήθηκε στους αθλητές και προπονητές καλή δύναμη στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που κάνουν να εκπροσωπηθεί η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση των Α.Με.Α. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

* Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί τους συντελεστές του καμπ για όλες τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Ιωάννου, επίλεκτο αθλητή και απόφοιτο σπουδαστή δημοσιογραφίας, για τη σύνταξη και αποστολή του ρεπορτάζ.


Δείτε το επίσημο άρθρο στο www.httf.gr

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page